Loopbaan APK

Hoe sterk sta jij in je werk? Neem je loopbaan eens onder de loep!

Ben je werkzaam in of voor de Nederlandse orkesten, poppodia en -festivals, de Nationale Opera & Ballet of bij een dans-, theater of muziekgezelschap*?

Op het podium of in een ondersteunende functie?

In dienst, remplacant of als zzp’er/freelancer**?

En wil je eens stilstaan bij de ontwikkeling van je loopbaan? 

Dan kun je kosteloos gebruik maken van de loopbaan APK. In drie gesprekken van ongeveer anderhalf uur met een loopbaancoach met affiniteit met de sector reflecteer je op jouw ontwikkeling, jouw loopbaanwensen en maak je zo nodig plannen om die wensen te realiseren. Zo ben je goed voorbereid op de uitdagingen die op je pad komen in jouw vak, op een arbeidsmarkt die steeds in beweging is.

Werken op het podium en achter de schermen is veeleisend en hectisch. Het vraagt ook dat je jezelf steeds opnieuw uitvindt, dat je relevant blijft, je ontwikkelt in je vak en dat je aantrekkelijk blijft op de arbeidsmarkt. Iedere loopbaanfase kent daarbij zijn eigen vragen en uitdagingen. Of je nu twintig bent of zestig, het is belangrijk om eens stil te staan bij je ontwikkeling, je wensen en ambities en wat er nodig is om die te realiseren. Zo blijf je bevlogen je werk doen en relevant in je vak. De loopbaancoach helpt je om te onderzoeken wat goed voor je is en je plannen concreet te maken. Dat is altijd maatwerk, dus neem zelf vooral initiatief om de loopbaan APK zo te benutten dat hij voor jou het meest waardevol is. 

Betekent dit dat je een probleem in je werk moet hebben om gebruik te maken van de loopbaan APK? Zeker niet, de loopbaan APK is juist bedoeld om problemen in je loopbaan vóór te zijn zodat je zelf de regie houdt over je werk en loopbaan.

Wat:

De loopbaan APK bestaat uit 3 gesprekken van circa 1,5 uur.

Tijdens het startgesprek wordt zorgvuldig gekeken naar de vraagstukken die jij naar voren brengt. Het kan zijn dat jij en de adviseur er voor kiezen om een workshop of een intervisiebijeenkomst in te zetten in plaats van de individuele loopbaan APK gesprekken.

*Klik hier om de volledige lijst van deelnemende organisaties te bekijken.

**Let op: met dank de inzet van het SFPK is de (individuele) loopbaan APK nu ook beschikbaar voor werkenden in loondienst bij een dans-, muziek- of theatergezelschap. Helaas is deze regeling voor zzp’ers in deze branche (nog) niet beschikbaar.